Hlavní obsah

Mrtvé novorozeně nalezené u rybníka přišlo na svět živé, potvrdila pitva

Právo, pch
Havlíčkův Brod

Novorozené děvčátko, nalezené 12. dubna večer v igelitových taškách u rybníka Drátovec v havlíčkobrodské místní části Perknov, bylo nejspíš zavražděné. V pondělí to potvrdil kriminalista Pavel Kubiš novinářům na základě výsledků pitvy. Policie se opět obrací s prosbou na případné svědky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Soudní pitva spolu s dalšími mikroskopickými a histologickými vyšetřeními potvrdila, že miminko bylo donošené a narodilo se živé a životaschopné,“ uvedl kriminalista. Jak dodal, po konzultaci se státním zástupcem policie vyšetřuje čin jako vraždu novorozence matkou, změna právní kvalifikace však není vyloučena. Matka ale zatím známa není.

Mrtvou novorozenou holčičku bílé pleti zabalenou do světle modré igelitové tašky s nápisem POMPO a to vše vložené do další igelitové tašky Penny Market našel kolem šesté hodiny večer u zmíněného rybníka náhodný chodec. Podle pitvy bylo dítě v té době mrtvé maximálně týden.

„Uvítali bychom svědectví osob, které si v oblasti kolem rybníka Drátovec všimly v inkriminované době pohybu nějakých osob nebo vozidla, ze kterého by nějaké osoby vystupovaly a pohybovaly se u lesní cesty v okolí rybníka, případně nesly tamtéž tašku s výše uvedeným logem,“ požádala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Svědci mohou volat linku 158 nebo se zcela anonymně ozvat na linky 974 261 320 či 974 261 325, případně použít e-mail skpv.ook@policievysocina.cz.

Kriminalisté vyzývají ke svědectví též asi 35letou až 40letou ženu, která krátce před nálezem hrůzného zavazadla šla od Perknova směrem k rybníku a mohla si něčeho všimnout. Stejně tak má policie zájem o informace o ženách, které měly v tomto období porodit, ale nyní o žádné dítě nepečují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám