Hlavní obsah

Rakouští motorkáři, kteří trestali českého šoféra, byli obviněni

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Čtyři muži z třicetičlenného gangu rakouských motorkářů, kteří ve čtvrtek po předchozím verbálním konfliktu s řidičem na silnici nedaleko Pardubic napadli posádku jeho automobilu, byli v pátek obviněni z výtržnictví a poškozování cizí věci. Všichni zadržení motorkáři strávili noc v policejní cele.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Devětatřicetiletý motorkář, který měl s nožem v ruce vyhrožovat spolujezdci z osobního vozidla, je navíc podezřelý z nebezpečného vyhrožování,“ řekl v pátek Právu policejní mluvčí Jozef Bocán.

K incidentu došlo na silnici I/37 u opatovické elektrárny mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Motorkáři, kteří mířili do Wroclawi na sraz „harlejářů“, řidiče osobního automobilu předjeli, zablokovali mu cestu, propíchali pneumatiky a urazili zrcátko. Spolujezdce navíc jeden z motorkářů ohrožoval nožem. Celou skupinu se policistům podařilo zastavit v Hradci Králové a čtyři muže z ní zadržet.

K prvnímu konfliktu došlo už v Pardubicích. Zde se řidiči volkswagenu nelíbilo, že motorkáři jedou ve skupině a zabírají celou silnici. Následovalo verbální upozornění na způsob jejich jízdy ze strany řidiče automobilu a reakce motorkářů na sebe nenechala dlouho čekat. Motorkáři opovážlivého šoféra s jeho spolujezdcem přinutili zablokováním silnice zastavit u opatovické elektrárny a tam ho za jeho gesta potrestali probodáním pneumatik a uražením zrcátka.

„V případě prokázání viny lze za výtržnictví a poškození cizí věci uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. V případě muže, který měl vyhrožovat spolujezdci s nožem v ruce, trest o rok vyšší,“ upřesnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám