Hlavní obsah

Nehoda dvou kamiónů a dodávky zablokovala D1, čtyři lidé se těžce zranili

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Dálnici D1 v úterý dopoledne uzavřela nehoda dodávky a dvou kamiónů u Brna. Hasiči z vozidel museli vyprostit čtyři zraněné osoby, které předali záchranářům. Po poledni se dopravu podařilo obnovit.

Foto: Jerex

Nehoda si vyžádala čtyři těžce zraněné.

Článek

Nehoda se stala na 190. kilometru dálnice ve směru na Prahu kolem 9.30. Na místo vyjely všechny složky záchranného systému.

„Hasiči z vozidel vyprostili čtyři zraněné osoby, které předali záchranářům. Bylo zapotřebí zlikvidovat uniklé provozní kapaliny a udělat protipožární opatření,“ sdělila mluvčí hasičů Pavla Pražáková.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Nehoda na D1

„Dvě osoby byly zraněny těžce, dvě středně těžce. Byla to zranění převážně hlavy, pánve, zhmožděniny a odřeniny. Při předání do nemocnice nikomu neselhávaly životní funkce,“ řekla Novinkám mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová.

„Příčiny nehody budou předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Kolize si vyžádala uzavření dálnice. Policie odklání vozidla na exitu 190, tvoří se až tříkilometrové kolony.

Policisté po nehodě vytvořili složitý objízdný koridor, při kterém kolony aut převáděli přes místo neštěstí po dálničním přivaděči u brněnského sídliště Bohunice. I když to bylo zdlouhavé a komplikované, přece jen se podařilo kolony rozhýbat a provoz - byť omezeně - znovu obnovit.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Uzavřená dálnice D1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám