Hlavní obsah

Našel a neodevzdal naditou peněženku, teď mu hrozí vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli zatajenému nálezu peněženky, ve které bylo několik desítek tisíc korun, obvinila policie v minulých dnech jednačtyřicetiletého hokejového fanouška ze Zlínska. Muž našel ztracenou peněženku na konci března během hokejového utkání mezi Třincem a Zlínem a rozhodl se, že si ji ponechá. Policie ale díky kamerovému záznamu pachatele odhalila a teď mu hrozí až jeden rok vězení za přečin zatajení věci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hokejové utkání v třinecké hale se konalo poslední březnovou sobotu. Dvaatřicetiletý fanoušek zjistil, že někde ztratil peněženku, a tak zalarmoval policisty a popsal jim, kudy procházel a kde ji mohl vytratit.

„Policisté na situaci zareagovali a okamžitě začali mimo jiné prohlížet záznamy jedné z kamer, které jsou součástí vybavení speciálního vozidla – mobilního monitorovacího centra. Toto vozidlo bylo v souvislosti s utkáním nasazeno v rámci standardního bezpečnostního opatření. A kamera zabírala právě prostor, kde ke ztrátě mělo dojít,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Policisté, kteří obsluhovali vozidlo, opravdu na kameře inkriminovanou situaci uviděli. „Přestože se v ten den nacházelo u haly velké množství lidí, policisté se díky záběrům a intenzivnímu zjišťování a prověřování informací dobrali konkrétní podezřelé osoby. Již následující den vysvětloval na obvodním oddělení 41letý muž ze Zlínska, proč nalezenou peněženku neodevzdal. Jelikož ji měl stále u sebe, vydal ji dobrovolně policistům,“ dodala mluvčí s tím, že peněženka i s několika desítkami tisíc korun je už zpátky u majitele.

„Policisté museli zjistit k věci další informace, prověřit například, zda nebyl proveden neoprávněný výběr z odcizené platební karty. Minulý týden sdělili 41letému muži podezření z přečinu zatajení věci,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám