Hlavní obsah

Tříletý chlapec spadl na Semilsku do desetimetrové studny

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily

O obrovském štěstí mohou mluvit rodiče tříletého chlapce, který v pondělí zhruba půl hodiny před polednem spadl v Košťálově na Semilsku do zhruba desetimetrové studny. Voda v ní nebyla. Hoch nedopadl až na dno, ale zůstal viset na konzole asi 2 metry nad zemí. Na dětskou traumatologii do Hradce Králové chlapce po vytažení přepravil vrtulník.

Foto: HZS Libereckého kraje

Záchrana tříletého dítěte ze studny

Článek

„Studna byla bez vody, ale její hloubka dosahovala zhruba deseti metrů. Hasičští lezci si okamžitě připravili veškerý potřebný materiál a jeden z lezců pro ani ne tříletého chlapce slanil. Ostatní hasiči je pak oba vytáhli ven pomocí kladkostroje,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Dítě vytáhli z desetimetrové studny hasiči

Zhruba po deseti minutách už byl chlapec opět venku a hasiči jej předali do péče zdravotníků.

„Ve chvíli příletu naší posádky dítě komunikovalo, bylo při vědomí. Po prvním ošetření bylo s podezřením na možná vnitřní zranění transportováno na traumacentrum do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ uvedl ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík.

Reklama

Výběr článků

Načítám