Hlavní obsah

Vrátil půjčené auto a nahlásil ho jako kradené, majitelům připravil perné chvilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý muž z Mostecka auto už zřejmě nikdy nikomu nepůjčí. Jeho kamarád se mu totiž za zapůjčení Peugeotu 607 odvděčil tím, že vůz ihned po vrácení původnímu majiteli nahlásil jako odcizený. Kvůli tomu mladíka ve středu na dálnici zastavili policisté a strávil několik hodin v cele.

Vrátil půjčené auto a nahlásil ho jako kradenéVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Příběh se začal odehrávat asi před tři čtvrtě rokem, kdy pan Michael půjčil auto, které podle dokladů patří jeho matce, kamarádovi, který měl soudem zakázáno řízení. Za poplatek 3000 korun měsíčně mohl peugeota užívat. Kamarád ale neplatil, tak se domluvili na vrácení vozu, ke kterému došlo v neděli.

Podle policejní mluvčí Marie Pivkové bylo vozidlo ještě ten den nahlášeno jako kradené. „Vozidlo nahlásil můj známý jako kradené v Kadani bez jakýchkoliv dokladů od vozidla, ty jsem v tu chvíli měl já. Z čeho policisté usoudili, že je oprávněným člověkem k nahlášení vozidla do celostátního pátrání, nevím. Žádné doklady k tomu neměli,“ řekl Novinkám pan Michael.

Muž jel ve středu dopoledne po dálnici D8, když ho zastavila policie. Po vyžádání všech dokladů policisté Michaela zadrželi pro podezření z krádeže vozidla a odvezli na dálniční oddělení.

Z cely poslal své matce SMS s žádostí o pomoc

„Chtěl jsem zavolat své mamince, která je majitelkou, ale nebylo mi to umožněno. Policisté nebrali ani ohled na doklady od vozidla, které jsem měl u sebe,“ vypráví syn majitelky vozu s tím, že v cele strávil asi dvě hodiny.

Podle něj policisté při zadávání auta do databáze nijak nekontaktovali jeho matku. Ta policistům zavolala sama poté, co zadržený muž v cele přes mobil našel telefonní číslo na služebnu, ve které se nacházel, a to poslal v SMS zprávě matce. Žena pak potvrdila, že auto nepostrádá a syn v něm následně mohl odjet.

„Případ je zatím velmi nejasný a policisté jsou teprve na začátku prověřování. Každá z dotyčných osob hovoří o něčem jiném. Muž, který měl auto nahlásit jako kradené, uvedl, že auto měl koupit. Majitelé ale smlouvu údajně poté zrušili,“ informovala mluvčí policie Marie Pivková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám