Hlavní obsah

Zboží z e-shopů lidem nedorazilo, poště ho kradli řidiči přepravní společnosti

V uplynulých dnech obvinila policie v Brně z krádeže dva řidiče, kteří od listopadu připravili klienty České pošty o 116 kusů zboží koupeného na internetu. Jeho cena se odhaduje na 1,1 miliónu korun. Řidiči pracovali pro soukromou společnost, jež pro Českou poštu zajišťuje přepravu zásilek mezi Prahou a Brnem. Mužům hrozí za krádeže až osm let vězení.

Článek

Záhadným mizením zásilek se nejprve začali zabývat bezpečnostní pracovníci pošty a následně i kriminalisté. K tomu jim dali podnět klienti. Stěžovali si, že jim objednané zboží z e-shopů není schopna pošta doručit. Šlo nejčastěji o televize, notebooky, tiskárny, ale také třeba kompresor nebo sadu hrnců.

Vyšetřování pak ukázalo, že zboží mizí na trase mezi Prahou a Brnem, kde je přepravuje v kamiónech asi deset řidičů. Policisté nakonec obvinili dva z nich ve věku 58 a 44 let.

Muži podle vyšetřovatelů sjížděli z dálnice a zboží předali komplicům nebo si ho předávali na odpočívadlech. Buď s ním pak obdarovávali příbuzné, nebo ho pokoutně prodávali, uvedl mluvčí policie Pavel Šváb. Pachatelé vše utajovali tím, že vždy přeplombovali dveře nákladového prostoru. Plomby ukradli České poště.

Při domovních prohlídkách zabavila policie u mužů 25 kusů odcizeného zboží. Také zajistila jejich majetek, který bude sloužit k náhradě škody. Kriminalisté na případu dále pracují a nevylučují, že v něm zahájí stíhání i dalších osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám