Hlavní obsah

Za brutální vraždu sousedky má jít mladík na 16 let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský městský soud ve čtvrtek poslal devatenáctiletého Milana Jeřábka na 16 let do vězení za brutální vraždu sousedky. Verdikt není pravomocný, mladík se na místě proti výši uloženého trestu odvolal. Podle rozsudku se Jeřábek v noci vloupal do bytu oběti, protože tam chtěl krást. Žena ho ale přistihla, a tak ji uškrtil.

Článek

"Chtěl bych se omluvit všem, kterým jsem ublížil. Neplánoval jsem to, chtěl jsem jen peníze. Neměl jsem na jídlo, na nic," tvrdil u soudu drobný mladík, který se rozplakal a jen stěží hledal slova.

Podle verdiktu soudního senátu Kamila Kydalky se Jeřábek vydal krást počátkem loňského října. Okolo čtvrté hodiny ranní si vyhlédl dům v Praze 9, ve kterém vyrostl, a v něm přízemní byt devětasedmdesátileté sousedky. Vyšplhal po mříži, která kryla okno, a protáhl se dovnitř.

Obyvatelka bytu se ale vzbudila a Jeřábka poznala. Ze strachu, aby ho neprozradila, ji mladík začal dusit polštářem a mlátit do obličeje. Křik vražděné ženy sice slyšeli sousedé, ale nepřivolali pomoc. Žena podlehla rozsáhlým zraněním a Jeřábek utekl z místa činu, přičemž si odnesl 10 tisíc korun a několik levných šperků.

Zanedlouho poté začala po mladíkovi pátrat policie, která varovala veřejnost, že Jeřábek je velmi nebezpečný a možná i ozbrojený.

Reklama

Výběr článků

Načítám