Hlavní obsah

Lupič prodavačce ve zlatnictví v Děčíně nastříkal do očí slzný plyn

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Dva muži přepadli v úterý dopoledne zlatnictví v Tyršově ulici v Děčíně a odnesli si cennosti za zhruba 200 tisíc korun. Prodavačce nastříkal do očí jeden z nich slzný plyn a donutil ji klečet u stěny. Po pachatelích loupežného přepadení pátrají děčínští kriminalisté.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejprve do zlatnictví nedaleko Tyršova mostu vstoupil jeden z mužů. „Ochotná prodavačka mu jde naproti, a než se naděje, ucítí ve svém obličeji slzný plyn, kterým se ji neznámý útočník snaží zneschopnit. Poté ženu dostrká až do zadní místnosti sloužící jako hodinářská dílna, kde je nucena klečet s obličejem ke stěně,“ popsala začátek loupežného přepadení děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Za mužem po chvíli vstoupil jeho komplic a oba brali vše, co jim přišlo pod ruku. Následně oba zmizeli za nedalekým rohem.

S žádostí o pomoc při pátraní po pachatelích se policisté rozhodli oslovit veřejnost. Případné svědky policie žádá, aby se obrátili na linku 158. Podle popisu měl jeden z mužů na sobě kšiltovku, černou koženou bundu, bílé botasky a modré džínsy. Muž je bílé pleti, bez vousů, podle policie by se mohlo jednat i o cizince.

Reklama

Výběr článků

Načítám