Hlavní obsah

Chtěli, aby ztišil rádio. Vytáhl na ně nůž

Právo, Miroslav Homola
Brno

Sousedské konflikty, hádky a nezřídka i fyzické napadení řeší policisté často. V případě, který se odehrál o víkendu, se ale dokonce zaleskla čepel nože. Na sousedy ho v Brně - Židenicích vytáhl muž, když ho žádali, aby ztišil rádio.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Z obavy o svůj život i život těhotné přítelkyně zavolal policisty dvaačtyřicetiletý muž. Chtěl, aby přijeli na ubytovnu, kde s partnerkou bydlí. Přítelkyně podle něj šla požádat souseda, aby ztišil nahlas puštěné rádio. Reakce osmašedesátiletého souseda ovšem ženu značně vyděsila.

Muž vyrazil z bytu na chodbu s nožem v ruce a ženě zbraní máchal před obličejem. Ta zaběhla zpět do svého bytu a s přítelem se zamkli. Neodbytný agresor ještě chvíli nadával a kopal do dveří.

„V době, kdy hlídky dorazily na místo, byl muž ve svém pokoji. Policisté se od ostatních ubytovaných dozvěděli, že se jedná o psychicky narušenou osobu. Na výzvy k otevření dveří muž nereagoval a hrozilo tak nebezpečí, že by mohl chtít ublížit i sám sobě. Z tohoto důvodu policisté provedli rychlý zákrok, vykopli dveře a muže zpacifikovali. Na místo dále dorazili zdravotníci, kteří rozhodli o jeho převezení do psychiatrické léčebny,“ uvedla k případu policistka Andrea Straková.

Muž je nyní v péči odborníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám