Hlavní obsah

Pašerák vezl 107 kapslí opia, z těla je dostával čtyři dny

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyři dny čekali celníci, než 107 kapslí opustí tělo rakouského pašeráka, kterého zadrželi celníci v pátek na pražském letišti Václava Havla. Opium vezl z íránského Teheránu pravděpodobně do další země.

BEZ KOMENTÁŘE: Speciální záchod celní správyVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Pašerák cestoval v letu, který si předem celní správa vytipovala jako rizikový. Stopy drog pak potvrdily stěry z rukou rakouského pašeráka. V zavazadlech a při osobní prohlídce však celníci žádné drogy nenašli, přistoupili tak k rentgenové prohlídce.

O případu informoval mluvčí celní správy Pavel Drobek. „Postupně z těla pašeráka vyšlo všech 107 kapslí naplněných tuhou hmotou černé barvy. Chemická látka při provedení detekční zkoušky pozitivně reagovala jako opiát,“ uvedl mluvčí. Poslední kapsle jeho tělo opustila v pondělí odpoledne.

Foto: Celní správa

Kapsle s opiem v těle pašeráka

Hmotnost drogy byla 856 gramů, přesné určení je předmětem odborné expertízy. Podle celníků se však jedná o surové opium, které bylo určeno pro jinou zemi, protože na českém trhu se neobjevuje. Muž byl předán Policii ČR.

Foto: Celní správa

V letadle cestovali také další dva pašeráci, kteří vezli přes 16 tisíc cigaret. Únik na cle a daních by činil 60 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám