Hlavní obsah

Zemanovi bodyguardi zadrželi zloděje i s kradeným autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bodyguardi Miloše Zemana ve středu zadrželi zloděje na sídlišti v Praze - Stodůlkách, kde nový prezident dosud bydlí. Dvě osoby, které podezírali z krádeže na blízké stavbě, předali policistům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman

Článek

Incident se odehrál v ulici Brdičkova. Členové ochranky si všimli dvou osob, které podezírali z krádeže kovů na nedaleké stavbě. „Dalším šetřením zjistili, že na místo přijeli kradeným vozidlem,“ řekla Novinkám mluvčí policejního prezidenta Štěpánka Zatloukalová.

Dodala, že výkon ochranné služby nebyl zásahem ohrožen.

Oba podezřelé poté bodyguardi předali přivolaným policistům.

Mluvčí prezidenta Hana Burianová zásah ochranky odmítla komentovat. "K tomu se nebudeme vyjadřovat," řekla Novinkám.

Probíhají výslechy

„Předvedli jsme je na příslušné městské oddělní. Nyní probíhají výslechy a prvotní vyšetřování,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Zeman v minulosti podrobil schopnosti policejní ochranky tvrdé kritice, když připomínal loňský incident z Chrastavy. Při něm ochranka Zemanova předchůdce Václava Klause dopustila, aby se do jeho blízkosti dostal muž s airsoftovou pistolí a na prezidenta vystřelil. Zeman si chtěl proto napřed nechat pouze svou vlastní ochranku, nakonec ale přijal tu policejní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám