Hlavní obsah

Muž oslňoval vojenský vrtulník laserem, hrozí mu osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměšť nad Oslavou
Aktualizováno

Mladý muž minulý týden podle policie u obce Hrotovice na Třebíčsku oslňoval pomocí laseru posádku vojenského vrtulníku Mi-24 ze základny letectva u Náměště nad Oslavou. Policie případ předala Vojenské policii. Muž je podezřelý z obecného ohrožení, za tento trestný čin hrozí tři až osm let vězení. Řekl to mluvčí základny František Pažourek.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Bitevní vrtulník Mi-24 českého letectva v letu

Článek

Posádka vrtulníku na cvičném letu zaznamenala oslnění ve čtvrtek 7. března před 19:00. Okamžitě lokalizovala místo, odkud byl vrtulník ozářen a případ oznámila policii.

"Policejní hlídka krátce na to zadržela v dané lokalitě čtyři podezřelé osoby, z nichž se jedna k uvedenému činu přiznala. Zadržený muž pak policistům vydal laser, kterým opakovaně ozařoval vojenský vrtulník," uvedl mluvčí.

Mezi čtyřmi zadrženými byl jeden mladistvý a tři muži ve věku 22 až 27 let. K činu se přiznal nejstarší z nich. Byl pod vlivem alkoholu, dechová zkouška u něj prokázala 1,13 promile alkoholu, informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

V roce 2012 zaznamenala česká armáda šest případů oslnění posádek vojenských letounů laserem. Letos jsou zatím podle Pažourka evidovány dva.

Reklama

Výběr článků

Načítám