Hlavní obsah

Vybavení k pěstování marihuany odvezlo 21 kamiónů, gangu hrozí roky vězení

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňští policisté letos úspěšně vykročili v boji proti drogové kriminalitě. Odhalili organizovanou skupinu obchodníků, kteří ve velkém prodávali vybavení pro pěstování marihuany. Při akci policisté zabavili zboží za desítky miliónů korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celkem je trestně stíháno 13 lidí, z toho až na jednoho jsou všichni cizí státní příslušníci. „Byli obviněni ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Jako organizované skupině páchající trestnou činnost ve velkém rozsahu jim hrozí trest od osmi do dvanácti let vězení,“ řekla Právu Věra Brázdová z plzeňského krajského státního zastupitelství, která vyšetřování případu dozoruje.

Soud všechny obviněné poslal do vazby. Podle žalobkyně jsou mezi nimi i provozovatelé nelegálních pěstíren marihuany s napojením právě na tohoto dodavatele. „Odběratelé byli z celé republiky,“ upřesnila Brázdová.

Ze skladu firmy v Praze policisté odvezli zboží v jednadvaceti kamiónech. „V rámci realizace pachatelů trestné činnosti související s drogovou problematikou jsme zajistili komponenty pro výrobu omamných a psychotropních látek v hodnotě přes 33 miliónů korun,“ uvedla Martina Kohoutová z plzeňského krajského ředitelství policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám