Hlavní obsah

Senior uháněl v audi obcí, po sérii nehod zemřel

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Už asi nikdo nezjistí, proč jednasedmdesátiletý řidič osobního vozidla audi uháněl ve čtvrtek večer vysokou rychlostí přes obec Vnorovy na Hodonínsku. Právě rychlost zřejmě stála u zrodu hromadné nehody, za kterou její pravděpodobný viník zaplatil životem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Audi po nárazu do domu zasypala zborcená zeď.

Článek

Hasiči se o nehodě dozvěděli před osmnáctou hodinou a na místě našli vozidlo audi, které po předchozím střetu skončilo ve zdi domu a zavalilo jej zdivo štítové stěny domu. „Poměrně rychle se podařilo hasičům dostat z vozidla sutiny. Uvnitř vozu byl zraněný starší muž. Hrozilo zřícení poškozené části stavby. Během šesti minut se hasičům podařilo dostat řidiče z auta a předali jej do péče záchranné služby,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. V dalším z aut, která byla zapletena do nehody, cestovali čtyři lidé. Tři z nich putovali rovněž do péče zdravotníků se zraněními.

„Řidič audi, který je podezřelý, že nehodu zavinil, v noci zemřel na následky způsobených zranění. Jedná se tak o první letošní oběť silničního provozu na Hodonínsku,“ uzavřel bilanci následků na zdraví a životech mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník. Dopravní policisté, kteří nehodu jeli šetřit, podobný případ už dlouho neřešili.

Foto: Policie ČR

Rodinný dům náraz poškodil.

Až při šetření události policisté zjistili, že tragické nehodě předcházela ještě jedna, jen o pár minut dříve před vjezdem do Vnorov. „Zřejmě nepřizpůsobením rychlosti jízdy pravou částí svého vozu narazil do zadní části před ním jedoucí dodávky. Na místě nehody nezastavil a velkou rychlostí pokračoval do obce, kde došlo k další nehodě s nárazem do domu,“ řekl Zámečník.

Foto: Policie ČR

Z Audi po sérii nárazů zbylo torzo, zasypané sutinami.

O několik desítek vteřin po první nehodě vjel vysokou rychlostí do pravotočivé zatáčky a následně vybočil do protisměru. Pak přišel boční střet s protijedoucím Opelem Astra, v němž zůstali další zranění. Audi pokračovalo v neovladatelné cestě vpřed a nabouralo protijedoucí Škodu Octavii. Mezitím při střetu s opelem utržené levé přední dveře narazily do dalšího protijedoucího vozidla Renault Mégane. Až po těchto nárazech audi dokonalo dílo zkázy, když vyletělo vpravo mimo silnici a čelně narazilo do rodinného domu, který značně poškodilo.

Foto: Policie ČR

Z Opelu zbyl po nárazu Audi vrak.

„Vzhledem k tomu, že poškozená stěna domu byla nestabilní, nechal si velitel zásahu povolat na místo statika a posilovou jednotku z brněnské stanice Lidická se speciální výbavou k zajištění stability objektu,“ doplnil mluvčí hasičů. Hasiči pak pomocí své výbavy zeď zajistili.

Místo nehody bylo až zhruba do dvaadvacáté hodiny neprůjezdné. Policisté ji dále šetří. Všichni řidiči s výjimkou řidiče audi obstáli v dechové zkoušce. U něj rozhodne až výsledek pitvy, zda se jednalo o neúměrný hazard, nebo jeho jednání ovlivnila návyková látka či zdravotní komplikace.

Reklama

Výběr článků

Načítám