Hlavní obsah

Smrt patnáctiletého chlapce začala řešit policie

Právo, Jaroslav Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Smrt patnáctiletého chlapce z Oldřichova na Tachovsku, který zemřel minulou středu na tzv. stafylokokovou sepsi v plzeňské fakultní nemocnici, začala řešit policie. Hoch si při pádu ze stromu způsobil naraženinu a teprve třetí lékař rozpoznal, že ve zranění bují závažné infekční onemocnění. To už ovšem bylo pozdě.

Článek

"Policie se začala případem zabývat z vlastní iniciativy na základě informací, které přinášela média. Rodiče trestní oznámení nepodali," sdělila dnes mluvčí tachovské policie Jindřiška Cholenská.

Na Tachovsku se přitom jedná už o druhý diskutabilní medicinský případ. Vloni zemřel 33letý pacient na meningokokovou sepsi v Plané, protože mu nebyla včas podána antibiotika.

Vyvstává tak otázka nad kvalitou zdravotní péče v okrese. "Já ji pokládám za nedostatečnou," říká starosta Tachova a senátor Ladislav Macák (ČSSD). "Je to od té doby, kdy před dvěma lety zkrachovala plánská nemocnice," tvrdí.

Rodiče: Neudělali ani rozbor krve

Chlapcovi rodiče, Pavel a Zdeňka Sklenářovi, chtějí mít jasno v tom, zda se dala infekce včas zjistit a zda jejich syn Pavel dostal tu nejlepší péči. "Nikdo mu neudělal ani obyčejný rozbor krve. Ve chvíli, kdy se jeho stav zhoršil a rozhodovali minuty a sekundy, přepravovali ho do Plzně obyčejnou sanitkou. Vůz rychlé záchranné služby údajně nebyl k dispozici, i když je v Tachově zřízeno výjezdové místo záchranky a v okrese jsou ještě další dvě taková místa," sdělili rodiče.

Chlapec přitom do nemocnic dorazil už v komatu a záhy i přes snahu lékařů zemřel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám