Hlavní obsah

Ze stodol a kůlen zloděj ukradl věci za milión korun

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věci za bezmála milión korun ukradl ze stodol a hospodářských budov na Českobudějovicku, Písecku, Strakonicku, Benešovsku a Příbramsku 39letý muž z Příbramska, kterého zadrželi jihočeští kriminalisté. Následně na něj byla uvalena vazba.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Desítky ukradených věcí z nejméně 47 krádeží, které skončily především v bazarech a zastavárnách, mu pomáhali prodávat dva muži, kteří zboží vykupovali do svého bazaru v Praze,“ informovala Právo v neděli krajská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Hlavního iniciátora krádeží policisté obvinili ze zločinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

„Všechny skutky spojoval stejný způsob provedení. Zloděj si vyhlédl cíl svého útoku, nejčastěji někde na okraji obce. Vždy se jednalo o nejrůznější hospodářské budovy, především stodoly a kolny. Většinou prostříhal oplocení a následně vniknul za použití násilí do objektu, kde kradl vše, co šlo zpeněžit – elektrické nářadí, křovinořezy, pily, svářečky, vrtačky, sněhovou frézu, sekačku, pohonné hmoty, kabely, jízdní kola, pneumatiky, dalekohledy, rybářské potřeby, ale také peníze v hotovosti, lyže, nadzemní nafukovací bazén či zahradní traktůrek. Hodnota zcizených věcí se pohybuje kolem miliónu korun,“ upřesnila Uhlířová.

Dodala, že dva zlodějovy pomocníky kriminalisté obvinili z podílnictví a stíhají je na svobodě, neboť věděli, že věci pocházely z trestné činnosti, a přesto je od muže vykupovali a následně je nabízeli k prodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám