Hlavní obsah

Dvouletý chlapeček na Bruntálsku se opařil vařící vodou

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Popáleniny na zhruba 20 procentech těla utrpěl dvouletý chlapeček, který se v pátek večer na Bruntálsku popálil vařící vodou. Moravskoslezští záchranáři dítě přepravili do Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Záchranáři v akci

Článek

K nešťastné události došlo odpoledne v Horním Václavově. „Dvouletý chlapec utrpěl popáleniny vařící vodou, podle prvotního odhadu v rozsahu okolo 20 procent tělesného povrchu. Po ošetření poranění na místě události, podání léků tlumících bolest a dalších nezbytných opatřeních, byl malý pacient letecky transportován na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že kromě chlapce zasahovaly posádky v posledních 24 hodinách i u dalších dvou vážných případů. Prvním byl páteční pád čtyřiačtyřicetiletého muže ze zhruba šestimetrové výšky v Mikolajicích na Opavsku.

V Osoblaze na muže spadl strom

„Muž pracoval na střeše a spadl na beton. Zůstal při vědomí, utrpěl ovšem poranění páteře, hlavy a dolní končetiny. Ošetřovaly jej nejprve posádky záchranářů z Opavy, následně byl vrtulníkem Letecké záchranné služby přepraven do traumatologického centra fakultní nemocnice,“ popsal Humpl.

K poslední události došlo v sobotu dopoledne v Osoblaze na Bruntálsku, kde čtyřiašedesátiletého muže při práci v lese zasáhl padající strom a poranil ho na hlavě. V době zásahu byl zraněný muž při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl opět letecky transportován na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám