Hlavní obsah

Politika hledala policie, Jan Stoklasa si spletl lhůtu k nástupu do vězení

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ostravská policie vyhlásila ve čtvrtek celostátní pátrání po bývalém krajském radním za Moravskoslezský kraj Janu Stoklasovi (ČSSD). Stoklasa byl pravomocně odsouzen ke čtyřletému trestu vězení, do věznice ale ve stanoveném termínu nenastoupil. Ještě během dne se ale přihlásil s tím, že se domníval, že mu do nástupu zbývá ještě pět dní.

Foto: Policie ČR

Hledaný politik Jan Stoklasa

Článek

"Už jsem s tím určitým způsobem smířen a samozřejmě trest nastoupím. Počítal jsem s tím, že na to mám pět dnů, nicméně vzhledem k okolnostem, které se nyní kolem mé osoby objevily, spíše předpokládám, že lhůtu ani nevyčerpám a budu se snažit nastoupit co nejdříve," řekl Stoklasa České televizi.

Jan Stoklasa byl odsouzen za úvěrový podvod. Podle rozsudku spolu se svým komplicem Arnoštem Kudělou připravili Českou spořitelnu a Komerční banku zhruba o 24 miliónů korun.

Jana Stoklasu nejprve Krajský soud v Ostravě odsoudil k sedmiletému trestu, Vrchní soud v Olomouci mu v odvolacím řízení loni trest snížil na čtyři roky. V listopadu Stoklasa požádal soud o odklad nástupu do výkonu trestu, protože byl hospitalizován v psychiatrické léčebně. Soud mu vyhověl, ale odklad byl platný pouze do 31. ledna.

„Krajský soud v Ostravě nám doručil příkaz k dodání do výkonu trestu čtyřicetiletého hledaného muže. Ostravští policisté poté zahájili standardní úkony pátrání. Konstatuji, že obdobně jako v dalších případech realizovaných příkazů k dodání do výkonu trestu nebudeme zveřejňovat detailní postup pátrání či případné taktiky zákroků,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Protože Stoklasa od té doby se soudem nekomunikoval a nepřebíral si poštu, soud na něj nyní vydal zatykač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám