Hlavní obsah

Sedm lidí se v olomouckém baru přiotrávilo oxidem uhelnatým

Právo, ČTK, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

V baru na kraji Olomouce se v noci na sobotu přiotrávilo oxidem uhelnatým sedm hostů, z nichž dva upadli do bezvědomí. Záchranáři všechny převezli do olomoucké fakultní nemocnice, odkud byla pětice pacientů ještě v sobotu ráno propuštěna. Oxid uhelnatý do baru zřejmě unikl z komína plynového kotle.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Únik nebezpečného oxidu uhelnatého v baru v Olomouci-Hodolanech byl hasičům nahlášen kolem 01:00.

"Hosté uvedli, že se jim najednou udělalo špatně. V baru jsme naměřili nebezpečné hodnoty oxidu uhelnatého i poté, co už byl před naším příjezdem částečně vyvětrán. Celý prostor jsme proto znovu důkladně vyvětrali," uvedl  mluvčí olomoucký hasičů Zdeněk Hošák.

Při pádu si poranila mozek

V nemocnici zůstali nakonec ležet dva hosté, kteří se nadýchali oxidu uhelnatého. „Jedna žena si při pádu na zem poranila hlavu, utrpěla středně těžké poranění mozku a leží na neurologické jednotce intenzivní péče. Je při vědomí ve stabilizovaném stavu a její život není ohrožen,“ řekl Právu mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Egon Havrlant.

Do rána podle něj ležel v nemocnici i jeden muž, který se nadýchal oxidu uhelnatého. „Dostával kyslík a ráno byl propuštěn domů,“ dodal Havrlant s tím, že další postižení byli ošetření ambulantně.

Hasiči poté zjistili, že plynový kotel je v pořádku. "Zřejmě byla ucpaná spalinová cesta. Zakázali jsme kotel používat," podotkl Hošák. Příčinu úniku nebezpečného plynu nyní zjišťují odborníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám