Hlavní obsah

Prodavačka bila lupiče smetákem, potyčku ukončil výstřel

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Příbramští policisté vyšetřují od úterý dvě loupežná přepadení. Zřejmě stejný pachatel nejdříve ráno přepadl trafiku, po několika hodinách s pistolí v ruce oloupil čerpadlářku. Žena lapku udeřila koštětem, ten ale z plynové pistole vystřelil a odnesl si 19 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V 07:00 neznámý pachatel přepadl trafiku v ulici Budovatelů, kde své výhrůžky podpořil střelnou zbraní. Peníze trafikantka neměla, tak se lupič spokojil alespoň s kupóny na telefon a sedmi krabičkami cigaret.

Dvanáct hodin poté byla přepadena čerpací stanice v ulici Brodská. Lupič s pistolí opět požadoval vydání peněz.

„Obsluha právě vytírala, a tak násilníka udeřila násadou od koštěte. Lupič však poté namířil plynovou pistoli mimo tělo poškozené a vystřelil. Čerpadlářka mu následně vydala téměř 19 tisíc korun, které si dotyčný odnesl v igelitové tašce,“ popsala přepadení mluvčí policie Monika Schindlová.

Podle ní je popis obou pachatelů totožný, proto policisté nevylučují, že se jedná o stejného pachatele. Mělo se jednat o muže vysokého přibližně 190 cm. Na sobě měl černé oblečení, přes hlavu černou kuklu a na rukou tmavé rukavice. Mluvil česky bez přízvuku. Informace o přepadení a pachateli přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám