Hlavní obsah

Frekventovaná ostravská ulice byla uzavřena kvůli granátům v bývalé cukrárně

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dělostřeleckou munici objevili ve čtvrtek ráno pracovníci stavební firmy v objektu bývalé cukrárny na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě. Kvůli nálezu ve sprchovém koutu musela policie v této části Ostravy evakuovat 40 lidí a tuto velmi frekventovanou a rušnou ostravskou ulici na hodinu uzavřít. Po 11. hodině se však již evakuovaní mohli vrátit domů.

Foto: MÚ Ostrava - Poruba

Policisté museli objekt, kde se dělostřelecká munice našla, evakuovat.

Článek

„Na místo byl přivolán kromě policie také pyrotechnik. Ten informoval o tom, že jde o dělostřeleckou tříštivou minu ráže 82 milimetrů i se zapalovačem, dále zde našel dva dělostřelecké granáty. Jeden tříštivý i trhavý ráže 122 milimetrů, druhý tříštivý ráže 45 milimetrů,“ informovala Právo ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Porubský starosta Lumír Palyza (ČSSD) připomněl, že v dané lokalitě bydlí tisíce lidí a další stovky se v tuto denní dobu pohybují v bezprostředním okolí. Mluvčí městské části Jana Končítková dodala, že v objektu, kde se munice našla, má bydlet celkem 59 lidí.

„Jedná se o nebytové prostory, které radnice v minulosti pronajímala. Naposledy v nich fungovala cukrárna. Nyní je však objekt prázdný, jelikož se zde rekonstruuje. Prostory chce obvod využít pro své informační centrum a pro porubský Kulturní dům,“ upřesnila Končítková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám