Hlavní obsah

Při vloupáních prováděl kousky hodné akrobata, nyní mu hrozí pět let vězení

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Akrobata, který při 40 vloupáních hravě překonával i třímetrové zdi a prolézal malými okénky jako hadí muž, zadrželi policisté v Prostějově. Sedmadvacetiletý recidivista může strávit v případě usvědčení až pět let za mřížemi.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Ředitel prostějovské policie Pavel Novák (vpravo) s jedním z poškozených v kauze série čtyřiceti odhalených vloupání na Prostějovsku.

Článek

„Pachatel se zaměřil především na restaurace, ale i prodejny a objekty firem. Škoda dosáhla téměř 350 tisíc korun. Muž se vloupání dopouštěl od loňského listopadu do září letošního roku,“ řekl ředitel územního odboru Policie ČR v Prostějově Pavel Novák.

Vloupání se muž dopustil ve 35 případech v Prostějově, zaměřil se však i na objekty v Bedihošti, Čechovicích a Výšovicích. Z objektů bral nejen peníze, ale i cigarety, alkohol, nářadí a kovy.

Na tiskové konferenci promluvil i jeden z poškozených, provozovatel restaurace Eugen Kudláček. „Kriminalisté odvedli dobrou práci, vůbec jim ale nezávidím, spíše se divím, že ještě mají chuť něco dělat. Po ulicích běhá spousta lumpů, soudy jim pak dají podmínku, nebo pár měsíců v kriminále. A vězení jsou dnes rekreační tábory s fitcentry, pro mnohé solidní zázemí na zimu. Náhrady škody se stejně nikdy nedočkám,“ řekl Kudláček.

Zadržený pachatel, kterému policisté přičítají na 40 vloupání, je ve vazbě. V minulosti byl za majetkovou trestnou činnost už několikrát trestán, jen letos byl dvakrát odsouzen k podmíněnému trestu. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám