Hlavní obsah

Olomoučtí celníci zajistili další litry podezřelého alkoholu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoučtí celníci zajistili v minulých dnech při kontrolách v souvislosti s případy otrav metanolem další litry podezřelého alkoholu. Zaměřují se především na prodejny, restaurace, bufety a stánky.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Vzorky zabavených lihovin se zkoumají v laboratoři.

Článek

„V listopadu již provedli desítky kontrol různých provozoven. Zaměřují se zejména na zdanění, značení, a původ lihovin. Za posledních 15 dnů zkontrolovali více než 80 prodejen, restaurací, bufetů a stánků. Ve třech případech zjistili porušení předpisů a zajistili bezmála 30 litrů lihovin z důvodu neprokázaného zdanění či značení,“ řekla Právu v pátek mluvčí Celního ředitelství v Olomouci Marie Bortlová.

Celníci podle ní ze zajištěného zboží odebrali vzorky a zaslali k analýze do celně technické laboratoře. „Případy zajištěných lihovin jsou v šetření,“ dodala mluvčí.

V Olomouckém kraji na otravu metylalkoholem zemřelo zatím od září šest lidí, dalších šest jich skončilo v nemocnici. Stíháno je tu v metanolové kauze už pět osob, jedna z nich je ve vazbě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám