Hlavní obsah

Policisté v Hradci Králové vyšetřují svého kolegu, který měl zkopat pitbula

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Konflikt dvou pejskařů se stal v neděli v Hradci Králové. Nešlo však při něm o útok psa na člověka, naopak člověk napadl zvíře. Navíc tím, kdo měl podle majitelky psa zkopat, je policista. Protože žena podala trestní oznámení, policie případ vyšetřuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na městskou policii opravdu volal v neděli před čtvrtou hodinou náš kolega (od státní policie), že na Labské louce v Třebši venčí žena psa bez vodítka, a tím se dopouští přestupku. Městská policie přijela, ale jak incident, který jejich příjezdu předcházel, skutečně proběhl, musíme nyní zjistit. Každá ze stran uvádí svou verzi a my se teprve musíme pravdy dopátrat. Je to zatím velmi čerstvé,“ uvedla Ivana Ježková, mluvčí krajské policie v Hradci Králové.

„Příslušník policie, ač sám majitel dvou psů, v době svého volna bezdůvodně a opakovaně kopal do hlavy cizího psa. Prý proto, že se jednalo o psa bojového plemene pitbullterriér. Když se jeho majitelka snažila zjistit totožnost nebo bydliště útočníka, tento zavolal hlídku městské policie a následně utekl. Městské policii se podařilo zjistit jeho totožnost a následně jej přimět k návratu. Útočník se však již dostavil oděn do části uniformy příslušníka policie a mávaje služebním průkazem majitelce vyhrožoval,“ uvedl zdroj Novinek, který na případ upozornil.

„Když se strážníci dostavili na místo, už k žádnému protiprávnímu jednání nedocházelo. Šlo o konflikt dvou pejskařů. Zatímco na jedné straně paní tvrdila, že muž psa kopal, druhá strana uváděla, že majitelka na něho bojového psa poštvala,“ vysvětlila Eva Čížková z Městské policie Hradec Králové. A doplnila, že případ předali k řešení jako přestupek ke správnímu orgánu hradeckého magistrátu.

"Vzhledem k tomu, že policista byl ve svém vlastním volnu, vyšetřujeme tento případ my, ne policejní inspekce. Kde je pravda, musíme teprve zjistit. Pomoci by nám mohly svědecké výpovědi, případně kamerový záznam, pokud ho městská policie pořídila,“ doplnila Ivana Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám