Hlavní obsah

Šéf ÚOOZ: Zadržení v metanolové kauze měli milióny po kapsách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové skupiny zadržené minulý týden kvůli prodeji nelegálního alkoholu u sebe měli milióny korun v hotovosti. Rádiu Impuls to ve čtvrtek večer řekl šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta. Policisté zadrželi ve čtvrtek 25. října na Ostravsku a Zlínsku osm lidí, čtyři z nich pak obvinili z krácení daní, kterým prý státu způsobili škodu asi 200 milionů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf ÚOOZ Robert Šlachta

Článek

Policie podle Šlachty zajišťuje majetek zadržených a už při zatýkání u nich detektivové našli obrovské částky peněz. "Byly zajištěny miliónové částky v hotovosti," řekl rádiu šéf detektivů. Zadržení prý měli peníze v taškách i po kapsách.

Při domovních prohlídkách bylo také nalezeno velké množství materiálů, řekl rádiu Šlachta. "Analytici budou jednotlivé materiály vyhodnocovat," doplnil. Trvat to podle něj bude měsíce.

Detektivové minulý týden provedli 22 domovních prohlídek, většinou na Zlínsku, ale i v Ostravě či severních Čechách. V JZD Kouty ve Valašském Meziříčí, jehož vlastníkem je jeden z obviněných, nalezli 560.000 litrů nelegálního 96procentního lihu. Kromě hledaného jednatele firmy Verdana Roberta Sedlaříka poté skončil v cele také podnikatel Radek Březina, jeho bratr Tomáš a Tomáš Pantlík, který pracoval pro Radka Březinu.

Zatýkání bude zřejmě pokračovat

Policisté trojici obvinili z krácení daně, poplatku a podobné povinné platby, Pantlíka z pomoci k tomuto činu. Soud je o víkendu poslal do vazby. Všem hrozí pět až deset let vězení. Radek Březina stojí podle médií také za Likérkou Drak. V lihovinách s její etiketou byly ve zlínském skladu její distribuční firmy Verdana dříve nalezeny lihoviny s 50 procenty jedovatého metylalkoholu.

Počet zadržených nemusí být podle šéfa ÚOOZ konečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám