Hlavní obsah

Zmizelo mi 150 tisíc, nahlásil řidič, který nechal otevřené auto

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O 150 tisíc korun údajně přišel během sváteční neděle pětačtyřicetiletý muž, který nechal několik minut bez dozoru zaparkovaný automobil v Ostravě. Alespoň s takovou historkou se obrátil na policii. Vyšetřovatelé nyní po případném zloději pátrají, zatím nelze ani vyloučit, že si muž vykradení auta vymyslel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté dostali nahlášeno, že muž zanechal svůj automobil nastartovaný a odemčený, zatímco si šel koupit květiny.

„Po návratu z prodejny zjistil, že dosud nezjištěný pachatel odcizil z interiéru vozu víc než 150 tisíc korun,“ popsala tvrzení poškozeného muže mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Krádež se měla odehrát v neděli kolem 14 hodin.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež. Pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Nezbývá než zopakovat, aby v prosklených interiérech vozů nezanechávali cestující finance či věci nemalých hodnot. Vůz je také nutno po zaparkování a odchodu osádky z místa zajistit,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám