Hlavní obsah

Statečná prodavačka zamkla zloděje, ten jí pak hrozil šroubovákem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velmi statečně se zachovala prodavačka, která byla svědkem krádeže v prodejně jedné z čerpacích stanic v Ostravě. Okamžitě telefonovala na tísňovou linku a zároveň uzamkla dveře prodejny. Zloděj ji vzápětí začal ohrožovat šroubovákem a donutil ji dveře opět odemknout. Policie ho zadržela a obvinila ze zločinu vydírání.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Zloděj podle ní v prodejně pobral zboží za 350 korun a následně rozbalil dvě čokolády, do kterých se hned pustil, aniž by se obtěžoval zaplatit. Čtyřiadvacetiletá žena následně uzamkla dveře.

„Muž měl po zjištění faktu, že nemůže odejít, začít ženě nejen verbálně vyhrožovat, ale také vyhrožovat fyzickým atakem. K pohrůžkám měl užít i šroubovák, kterým měl na poškozenou mířit. Žena ve strachu dveře provozovny otevřela a podezřelý z místa odešel i se zbožím,“ uvedla mluvčí.

Policisté během krátké doby podezřelého muže zadrželi. „Už v minulosti byl několikrát odsouzen pro různou trestnou činnost. Policisté ho obvinili z vydírání, hrozí mu až osm let vězení. Soud vzal obviněného do vazby,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám