Hlavní obsah

Divoká jízda splašených koní skončila zázrakem pouze poničenými auty

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pec pod Sněžkou

Tragedií málem skončila sobotní soutěž o nejlepší Krakonošův guláš v Peci pod Sněžkou. Hluk z podia dějiště klání kuchařů patrně splašil dvojici koní zapřažených do výletního kočáru. Incident se odehrál během několika minut nedlouho po šestnácté hodině na lidmi zaplněném prostranství.

Koně s kočárem zastavily až stojící automobily Video: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Povoz vozící hosty po krkonošském středisku byl naštěstí v kritickou chvíli prázdný. „Ještě, že jsme nejeli na plánovanou projížďku. Mohlo být po nás,“ děla u zničeného kočáru zakleslého mezi dvěma vozy na peckém parkovišti skupinka turistů.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Koně se naštěstí vážně nezranili

Koně s vozkou na kozlíku vyrazili zčista jasna jako zběsilí a vláčeli prázdný kočár skoro půl kilometru po parkovišti a přilehlém kopci. Vozka se marně snažil neovladatelný povoz zastavit a nakonec skončil v kotrmelcích na zemi a posléze se zraněními v nemocnici.

Divokou jízdu ukončil teprve kočár pevně zaklesnutý v dolní části parkoviště mezi poničenými auty. Koně, z nichž jeden krvácel na noze, se zraněný kočí spolu s kolegy provozujícími povoznickou živnost, snažil uklidnit, ošetřit a vymotat ze zpřetrhaných opratí.

Hasiči ošetřují jednoho ze zraněných koňů Video: Vladislav Prouza, Právo

„Potřebujeme rychle veterináře,“ urgovala jedna z přítomných žen do mobilu. Divokou jízdu koňského dvojspřeží zázrakem neodnesl žádný ze stovek návštěvníků slavnosti. Koně za sebou nechaly pouze několik poničených aut.

„Naprali to do mne, když jako zběsilí vylétli z protějšího svahu nad silnicí,“ lamentoval šofér pošramocené dodávky radia Blaník. Lidé s dětmi korzující zaplněným parkovištěm se stačili splašeným koním včas vyhnout.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Koně poničili několik automobilů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám