Hlavní obsah

U muže hospitalizovaného v Ostravě se neprokázala otrava metylalkoholem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

U devětačtyřicetiletého muže hospitalizovaného v sobotu v ostravské fakultní nemocnici se prvotní podezření na otravu metylalkoholem neprokázalo. ČTK to řekl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Foto: Profimedia.cz

U muže hospitalizovaného v Ostravě se prvotní podezření na otravu metylalkoholem neprokázalo.

Článek

Informaci potvrdil i šéf Ústavu soudního lékařství v Ostravě Igor Dvořáček, podle něhož se během testů neprokázala přítomnost kyseliny mravenčí. Muž podle něj nesplňuje kritéria laboratoře pro pacienty s intoxikací metanolem. Podle informací ČTK byl muž epileptik a jen delší dobu požíval alkohol.

Celkový počet intoxikovaných osob v kraji tak zůstává nezměněn, jedná se o 30 osob, dalších 16 lidí pak v kraji po otravě zemřelo, v celém Česku to bylo 26 osob. Mnozí lidé, kteří otravu přežili, však budou mít trvalé následky. Především poškozený zrak.

Podle policejní mluvčí Gabriely Holčákové policii na hospitalizovaného pacienta upozornil přímo lékař s tím, že se jedná o otravu metylalkoholem. Podrobná vyšetření však nakonec ukázala, že muž nekvalitní alkohol nepil.

Policejní mluvčí uvedla, že policie v sobotu v souvislosti s kauzou otrav metanolem obvinila dalšího muže, počet obviněných osob tak v regionu stoupl na 25. Vzrostl i počet domovních prohlídek a jiných prostor, kterých už policisté provedli více než 70. "Navýšil se i počet zajištěných věcí důležitých pro trestní řízení," doplnila mluvčí. Moravskoslezští policisté rovněž v souvislosti s metanolovou aférou provedli téměř 25 000 kontrol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám