Hlavní obsah

Nůž jsem měl na koberec, hájil se obviněný z pokusu o vraždu

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokusem o vraždu, který se stal letos na začátku června v jedné z restaurací na ústeckém sídlišti Severní Terasa, se ve čtvrtek začal zabývat ústecký krajský soud. Z trestného činu je obviněn 28letý Josef Miko, který po hádce bodl svého protivníka nožem do krku. Ten přežil jen díky rychlému ošetření. Útočníkovi hrozí trest vězení ve výši 12 až 20 let.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Josef Miko před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Podle obžaloby letos 3. června v noci mezi půl třetí až třetí hodinou ranní v restauraci Joker po hádce a strkanicích s jiným mužem Miko odešel z restaurace, aby si opatřil nůž.

Asi po deseti minutách byl zpět a na muže, se kterým se pral a hádal, zaútočil. Napadenému uštědřil několik řezných ran na hlavě a bodnou ránu do krku, která jenom o jeden centimetr minula krční tepnu a zastavila se před krční páteří. Podle obžaloby napadený nezemřel jen proto, že se bránil, a potom byl rychle ošetřen a převezen do ústecké Masarykovy nemocnice.

Útočník po činu z místa útoku utekl domů, kde se schovával. Druhý den si pro něj přišla policie a následně putoval do vazby. Miko u soudu uvedl, že nůž měl u sebe proto, že před tím chtěl doma řezat koberec. Rvačku prý vyprovokoval poškozený, který mu měl sprostě nadávat. Nakonec se prý jen bránil.

Poškozený muž ale už při policejních výsleších tvrdil, že urážen první byl on.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám