Hlavní obsah

Muž po hádce umlátil ženu paličkou na maso, Nejvyšší soud potvrdil 18 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Nejvyšší soud (NS) potvrdil Jiřímu Bartálovi osmnáctiletý trest vězení za vraždu ženy v Koryčanech na Kroměřížsku. Podle pravomocného rozsudku ji zabil obzvláště surovým způsobem. Nejvyšší soud Bartálovo dovolání odmítl jako zjevně neopodstatněné.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Jiří Bartál v soudní síni.

Článek

"Soudy se řádně vypořádaly s důkazy, které byly předloženy, a jejich rozhodnutí má oporu v provedeném dokazování," řekl mluvčí soudu Petr Knötig.

Podle spisu se muž se ženou v opilosti pohádali. Poté ji obžalovaný několikrát udeřil do hlavy paličkou na maso a bodl do zad nožem. Žena na místě činu zemřela.

Tělo pachatel ukryl do vodovodní šachty domu, kde společně bydleli. Šachtu zajistil poklopem, dům uklidil a zničil vražedné nástroje.

Zlínská pobočka krajského soudu původně poslala Bartála na 20 let do vězení. Odvolací senát Vrchního soudu v Olomouci trest o dva roky zmírnil. Pachateli teď zbývá už jen možnost podat ústavní stížnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám