Hlavní obsah

Zloděj si odnesl z výstavy v Praze šperky za 400 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie pátrá po zloději, který na pražském Výstavišti, kde se konala výstava hodin, hodinek a šperků, v neděli odpoledne odcizil šperky za zhruba 400 000 korun. Policie ale odmítla sdělit, co konkrétně zloděj odnesl.

Foto: Pro Novinky Jitka Herzánová

Ostraha prohledává návštěvníky výstavy, zda u sebe nemají odcizené cennosti.

Článek

"V tuto chvíli jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Věc prošetřujeme a pátráme po pachateli," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

"Událost se stala v průběhu výstavy v zázemí výstavní expozice jednoho z vystavovatelů, " řekla Markéta Holatová, mluvčí společnosti Incheba, která výstavu organizovala. Odcizené zboží by měla zaplatit pojišťovna, jeho majitel se proti krádeži pojistil.

Holatová také vyloučila jakékoli pochybení Incheby jako organizátora akce, podle ní měla výstava "ta nevyšší bezpečnostní opaření".

Foto: Pro Novinky Jitka Herzánová

Ostraha prohledává návštěvníky výstavy, zda u sebe nemají odcizené cennosti.

Výstava Hodiny a klenoty se konala od 20. do 23. září v Průmyslovém paláci, letos již po dvacáté. Návštěvníkům představila klenoty za několik desítek miliónů korun. Nejdražším šperkem letošního ročníku byl dámský prsten za více než milión korun vyrobený z bílého osmnáctikarátového zlata, který byl osazen 14 diamanty.

Reklama

Výběr článků

Načítám