Hlavní obsah

"Když se napiju, mám chuť řídit," řekl šofér strážníkům při silniční kontrole

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovičtí strážníci zastavili v noci na středu opilého řidiče, který je překvapil svou otevřeností. Muž se jim bez výmluv přiznal, že jede z hospody. O případu informoval Právo mluvčí strážníků Václav Sup.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Já vím, mám průser. Čekal jsem to, jedu právě z hospody. Můžu si za to sám. Ale vždycky, když se napiju, tak mám chuť řídit," řekl hlídce řidič, jen co stáhl okénko auta. Předtím se však snažil v neosvětleném voze hlídce ujet. Svůj úmysl si však rozmyslel a nakonec zastavil na parkovišti.

„Strážníci dali řidiči po jeho výpovědi dýchnout a zkouška skončila s pozitivním výsledkem 1,63 promile alkoholu. Na to muž uvedl, že s výsledkem souhlasí, ale ať se strážníci nezlobí, že nic podepisovat nebude,“ konstatoval Sup. Případ si převzali státní policisté.

Muž pravděpodobně přijde o řidičský průkaz a může mu hrozit i obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám