Hlavní obsah

Za pohlavní zneužití nezletilého syna poslal soud otce na tři roky za mříže

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Královéhradecký krajský soud poslal v úterý na tři roky do věznice s ostrahou třiašedesátiletého muže za pohlavní zneužití nezletilého syna. Navíc mu soud uložil i ústavní ochranné psychiatricko-sexuologické léčení. Obžalovaný i státní zástupce se proti verdiktu soudu odvolají.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kauza se táhne už od roku 2010, kdy krajský soud poslal obžalovaného na osm let za mříže. Už tehdy v jednom ze znaleckých posudků vyšlo najevo, že má pedofilní sklony.

Po odvolání k vrchnímu soudu se případ znovu vrátil ke krajskému soudu. Nyní šlo především o překvalifikování trestného činu znásilnění na pohlavní zneužívání. Obžalovaný se s trestem znovu nehodlá smířit a stále trvá na svém. Už dříve u soudu tvrdil, že se jedná o výmysl syna a o pomstu ze strany jeho matky. Tu měl opustit kvůli jiné ženě.

„Svého syna jsem miloval. Nic takového se nikdy nestalo,“ stál si muž v úterý za svým. Jeho právní zástupce se dokonce dožadoval revize soudní procesu pro nedostatek důkazů.

Trestní oznámení podala přítelkyně obžalovaného

Obžaloba však muže viní z toho, že využil naivity a důvěřivosti svého syna. Tomu totiž byly v době prvního zneužití pouhé čtyři roky. První trestný čin se měl odehrát mezi zářím 2008 a koncem roku 2009. K druhému sexuálnímu kontaktu s vlastním synem mělo údajně dojít v dubnu 2010. Chlapec nebyl podle obžaloby schopný v důsledku svého nízkého věku pochopit smysl jeho jednání.

Bývalá přítelkyně a matka jeho syna podala na muže trestní oznámení po dubnovém případu 2010. Malý hoch se tehdy svěřil své matce o tom, co zažil se svým otcem.

Reklama

Výběr článků

Načítám