Hlavní obsah

Černý den pro moravskoslezské cyklisty. Šest vážných nehod za jediný den

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Začátek tohoto týdne cyklistům vyloženě nepřál. Jen v pondělí 10. září ošetřovali moravskoslezští záchranáři šest cyklistů zraněných po dopravních nehodách. Příčinou jejich poranění byly prosté pády z jízdních kol, ale také vážné střety s motorovými vozidly. Dva cyklisté se srazili na cyklostezce tak nešťastně, že oba skončili v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Srážka cyklistů se udála krátce před půl dvanáctou dopoledne v Paskově na Frýdecko-Místecku. „Muži se střetli na cyklostezce a oba utrpěli středně těžká zranění. Dvaašedesátiletý cyklista se zranil na hlavě, a jelikož byl krátce po pádu z kola v bezvědomí, převezli jsme jej s podezřením na otřes mozku na úrazovou ambulanci ve Frýdku-Místku,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Tamtéž skončil i o dva roky starší muž, který utrpěl podobné zranění.

Jen několik desítek minut poté mířil vrtulník Lékařské záchranné služby Ostrava do Beskyd. Lékaři museli pomoci zraněnému cyklistovi, jenž havaroval na silnici pod Lysou horou.

„Našli ho okolo jedoucí cyklisté. V době příletu vrtulníku byl muž při vědomí, zasahující lékař u něj zjistil poranění v oblasti hlavy a vícečetné oděrky rukou a nohou. Letečtí záchranáři muže na místě ošetřili a poté jej přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde jej předali lékařům urgentního příjmu,“ dodal Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám