Hlavní obsah

Náměstek policejního ředitele v Olomouci nejednal protiprávně, oznámil GIBS

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ukončila prověřování náměstka krajského policejního ředitele v Olomouci Karla Kadlece. Jako bezdůvodný odložila podnět, který vůči jeho osobě obdržela. Podle informací Práva jím byl anonym, podle něhož měl náměstek zaujmout nestandardní postoj při vyšetřování trestního oznámení.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Karel Kadlec (vpravo)

Článek

Za oznámením měl stát blízký přítel exministra vnitra Ivana Langera (ODS), vlivný olomoucký podnikatel Ivan Kyselý, kterého údajně pojí s Kadlecem úzké vazby. Ten jakékoliv pochybení od počátku odmítal.

„Prověřování nezjistilo nic, co by mohlo vést k podezření ze spáchání trestného činu či protiprávního jednání,“ řekla Právu v úterý mluvčí inspekce Radka Sandorová. GIBS podle ní prověřovala podnět, který obdržela. „Zabývali jsme se tím, zda je důvodný, a prokázalo se, že není,“ zdůraznila mluvčí.

Podle dostupných informací měl Kadlec údajně tlačit na své podřízené a ovlivňovat trestní řízení, které se týkalo sporu kolem prodeje domu na Horním náměstí, kde sídlí restaurace U Kejklíře. [celá zpráva]

Náměstek už dříve rezolutně odmítl, že by při vyšetřování jakéhokoli trestního oznámení tlačil na své podřízené. „Považuji to za dezinformaci,“ uvedl Kadlec. Nyní mu dala za pravdu i inspekce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám