Hlavní obsah

V Praze zadrželi muže podezřelého z pokusu vraždy v Hlubočepích

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu byla napadena šestatřicetiletá žena v pražských Hlubočepích. Oznámení na tísňovou linku 158 dostali policisté krátce po půlnoci. Muže podezřelého z pokusu vraždy zadržela motorizovaná jednotka, informoval o tom mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Článek

„Podle oznámení neznámý muž zaútočil na ulici Wassermannova na ženu nožem a z místa incidentu utekl. Díky popisu, který poskytl kriminalista Krajského ředitelství hlavního města Prahy, jenž byl svědkem útěku podezřelého muže z místa činu, policisté Pohotovostní motorizované jednotky zadrželi jednadvacetiletého útočníka jen několik málo minut po činu,“ uvedl Daněk.

Občané poskytli zraněné ženě první pomoc, díky které s největší pravděpodobností přežila. Byla odvezena rychlou záchrannou službou do nemocnice, kde zůstala v hospitalizaci.

Česky hovořící jednadvacetiletý muž je obviněn z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. „Zároveň byl podán podnět na jeho vzetí do vazby, o kterém rozhodne soud. Za tento trestný čin v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvanáct až dvacet let,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám