Hlavní obsah

Muž napadl policistu a pak utekl záchodovým okénkem

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Podezřelé chování muže, který se v úterý ve Fučíkově ulici v Raspenavě na Liberecku pohyboval nedaleko havarovaného vozidla, naznačilo policistům, že nebude mít čisté svědomí. Po předvedení na služebnu sice uváděl smyšlená jména, přesto policisté zjistili, že se jedná o mezinárodně hledanou osobu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V úterý nejprve policisté z Hejnic přijali oznámení o nehodě červeného vozu VW Golf v Raspenavě. Poblíž vozidla se pohyboval muž, který při spatření hlídky uzamkl vozidlo dálkovým ovladačem a začal prchat,“ uvedla mluvčí liberecké policie Ludmila Knopová. Muž byl za použití donucovacích prostředků předveden na služebnu,

Tam požádal, zda může jít na toaletu. Tam napadl střežícího policistu a po vytržení uzamčeného okna uprchl.

„Okamžitě se rozjela pátrací akce na území celého Liberecka. Policisté prováděli kontroly osob, předpokládaných míst pobytu uprchlého, uzávěry silnic a kontrolovali i jednotlivá vozidla,“ vyjmenovala mluvčí.

„Zjistili jsme místo možného pobytu uprchlého, kde jsme nakonec muže skutečně našli. Nyní mi kromě příkazu k zatčení a žádosti o vydání k trestnímu stíhání v rámci Evropské unie proti němu bylo zahájeno trestní řízení ve věci násilí proti úřední osobě,“ dodala Ludmila Knopová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám