Hlavní obsah

Pancová zůstává ve vězení, podle soudu by mohla utéct

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okresní soud pro Prahu - východ odmítl propustit z vazby obviněnou bývalou šéfku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou, která je stíhaná v kauze poslance Davida Ratha. Podle soudu trvá hrozba možného útěku, řekl novinářům po rozhodnutí soudu obhájce Tomáš Sokol. Proti verdiktu si okamžitě podal stížnost. Pancová nabízela i finanční kauci, jejíž výši nechala na soudu. Ten ale kauci označil za nepřípustnou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřinu Pancovou přivádějí k soudu

Článek

Soud se v těchto dnech zabývá žádostmi všech vazebně stíhaných lidí v Rathově kauze. V úterý rozhodl, že by na svobodu mohl být propuštěn šéf stavební společnosti Konstruktiva Branko Pavel Drážďanský, kvůli stížnosti státního zástupce však verdikt ještě přezkoumá odvolací senát.

Stejně soud rozhodl ve středu v případě předsedy představenstva společnosti Puro-Klima Martina Jireše. Příští týden rozhodne o bývalém poslanci Petru Kottovi a člence představenstva společnosti ML Compet Lucii Novanské.

Žádost Ratha o propuštění na svobodu posuzoval okresní soud již v druhé polovině srpna. Stanovil mu kauci 14 milionů korun, proti čemuž se ohradil politik i státní zástupce.

Poslance obvinila policie z přijetí sedmimilionového úplatku za zmanipulování zakázky na opravu buštěhradského zámku. Na své aktuální schůzi budou poslanci posuzovat žádost na jeho vydání kvůli dalším úplatkům v souvislosti se soutěžemi na nákup zdravotnického vybavení pro kolínskou, kladenskou a mladoboleslavskou nemocnici.

Spolu s Rathem je stíháno dalších deset lidí. Pancová s poslancem spolupracovala již v LOK, spolu vlastnili firmu Paracelsum, donedávna stála v čele příspěvkové organizace Krajská nemocnice Středočeského kraje, kterou nechal Rath založit v červenci 2009 a která měla zastřešit středočeské nemocnice. Byla také členkou předsednictva ČSSD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám