Hlavní obsah

Sérii vloupání do ordinací má na svědomí slovenský bezdomovec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Policie zadržela sedmačtyřicetiletého muže ze Slovenska, který na východě Čech vyloupil 15 lékařských zařízení. Odnesl si z nich peníze a drobnou elektroniku, škoda dosáhla 164 tisíc korun. Novinářům to v pondělí řekli zástupce vedoucího územního odboru Pardubice Antonín Moravec a vyšetřovatelé.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Případy jsme evidovali od května do srpna letošního roku. Pachatel vnikal do zdravotnických zařízení v době, kdy v nich nikdo nebyl," uvedl Moravec. Lupič si vybíral výhradně lékařské ordinace, nemocnice a polikliniky.

Pět vloupání evidují policisté na Pardubicku, po čtyřech na Chrudimsku a Orlickoústecku, po jedné na Rychnovsku a Hradecku. Ke všem loupežím se muž přiznal. Násilným vniknutím do objektů způsobil na majetku zdravotnických zařízení další škodu ve výši 122 tisíc korun.

Policie muže zadržela 29. srpna u zdravotnického střediska v pardubickém Semtíně, kam ji přivolala ostraha areálu. Muž při výslechu uvedl, že k loupežím jej vedla představa, že ve zdravotnických zařízeních získá větší množství peněz.

Muž je bezdomovec bez zaměstnání, hotovost utratil hlavně ve výherních automatech. Za podobné činy je stíhán i na Slovensku. Soud jej poslal do vazby. Hrozí mu až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám