Hlavní obsah

Od znásilnění v olomouckém parku ji zachránil náhodný svědek

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Devětačtyřicetiletý muž se v noci na středu pokusil ve Smetanových sadech v Olomouci znásilnit o čtyři roky mladší ženu. Tu zachránil náhodný kolemjdoucí. Muž byl zadržen a umístěn do policejní cely.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž si k ženě přisedl na lavičku. Po chvíli na ni začal vyvíjet nátlak, aby svolila k pohlavnímu styku,“ popsala Právu ve středu počátek případu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Muž pak podle ní ženu povalil na zem a snažil se jí strhnout oděv. Žena se však aktivně bránila a snažila se muže odstrčit. "Muž začal reagovat velmi agresivně. Ženu udeřil několikrát pěstí do obličeje a poté jí začal rukama škrtit, až upadla do krátkého bezvědomí. Svým útokem jí způsobil zranění, pro které byla hospitalizována v nemocnici v Olomouci,“ uvedla mluvčí.

Náhodný svědek zavolal policisty, kteří muže bezprostředně po činu zadrželi a umístili do cely. „Dnes (ve středu, pozn. red.) proti němu bylo zahájeno trestní stíhání. Je obviněn ze zločinu znásilnění ve stadiu pokusu. Hrozí mu trest odnětí svobody až na 10 let,“ dodala Štrbáková. Policisté podali návrh na vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám