Hlavní obsah

Žena z Hradce Králové se otrávila plynem z karmy

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Záchranka a hasiči vyjížděli v neděli večer do Havlíčkovy ulice v centru Hradce Králové, kde v přízemí domu mělo dojít k úniku nebezpečného plynu z karmy. Bohužel i přes rychlý příjezd již nebylo možné pomoci pětapadesátileté ženě, která zemřela na otravu oxidem uhelnatým.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Při příjezdu hasičů již na místě zasahovali záchranáři, kteří se pokoušeli resuscitovat pětapadesátiletou ženu. Ta se nadýchala oxidu uhelnatého, který unikal z karmy v koupelně,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Ženu našel bez známek života její manžel, který ihned zavolal záchrannou službu, následně byli přivoláni také hasiči. Ženu se i přes veškerou snahu lékaře a záchranářů nepodařilo oživit.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

Žena z Hradce Králové se otrávila plynem z karmy

„Hasiči provedli kontrolní měření v koupelně, kde naměřili zvýšené hodnoty nebezpečného oxidu uhelnatého. Uzavřeli plyn do karmy a odvětrali celý byt. Majitele bytu poučili o nutnosti servisní prohlídky a zakázali používat karmu až do kontroly odbornou osobou,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám