Hlavní obsah

Podvodník poničil odcizené auto a pokusil se obrat pojišťovnu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zcela poničený luxusní vůz nahlásil sedmatřicetiletý muž z Brna, který se se svým trápením přišel svěřit policistům. Tvrdil jim, že své BMW zaparkoval na opuštěném místě v Brně Kohoutovicích kvůli poruše, a než se vrátil, tak byl jeho plechový miláček poničený.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výčet škod zahrnoval všechny díly karoserie a interiéru vozu včetně sedadel, panoramatické střechy, světel nebo multifunkčního přehrávače. Díly karoserie byly prosekány neznámým předmětem a interiér polit modrou barvou.

„Na místě údajného poničení vozidla se ale nenašla ani jedna stopa jako střep, odštěpek laku nebo kapka barvy. Popsaná cesta do servisu z údajného místa činu měřila polovinu naposledy ujeté trasy dle palubního počítače. Vůz motoricky nevykazoval žádnou závadu. Zato měl pozměněný VIN kód. Zjistili jsme, že svému právoplatnému majiteli zmizel už na konci roku 2010 ve Vídni. Kupní smlouva byla sice opatřena razítkem, ale falešným,“ upozornil na podivné okolnosti policejní mluvčí Pavel Šváb.

Když byl muž konfrontován se zjištěním policistů, obrátil a odmítl najednou vypovídat. Nyní už čelí trestnímu stíhání za pokus pojistného podvodu a hrozí mu až osm let za mřížemi. Zničené auto, na kterém vznikla miliónová škoda, bylo předáno původnímu majiteli.

Reklama

Výběr článků

Načítám