Hlavní obsah

Maskovaní útočníci zkopali a okradli Poláka na zastávce v Prostějově

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maskovaní lupiči přepadli v sobotu kolem dvaadvacáté hodiny na zastávce autobusů městské hromadné dopravy v místní části Prostějova Vrahovice 36letého muže polské státní příslušnosti. „Pravděpodobně tu odpočíval,“ řekla Právu v neděli krajská policejní mluvčí v Olomouci Marta Vlachová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K zastávce podle ní přijelo dosud nezjištěné auto. „Z něj vystoupili dva muži, kteří měli na hlavě kapuci a poškozeného napadli. Pěstmi jej srazili na zem a zde do něj kopali. Z peněženky, kterou měl napadený u sebe, mu odcizili kolem čtyř tisíc korun. Pak z místa odjeli neznámo kam,“ uvedla mluvčí.

Muže ležícího na zemi nalezla podle ní hlídka Městské policie Prostějov, která mu přivolala zdravotnickou záchrannou službu (ZZS). „Byl s pohmožděninami převezen do nemocnice v Prostějově,“ sdělil Právu náměstek ředitele ZZS Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Co bylo příčinou útoku a kdo byli útočníci, policie šetří. O pomoc požádala také veřejnost. „Uvítali bychom každou informaci k sobotnímu dění na autobusové zastávce Hanačka, která je přímo na křižovatce ulic Vrahovická a Jana Kohlera, po pravé straně ve směru do centra Prostějova,“ dodala Vlachová.

Případní svědci mohou podle ní volat na linku 158 nebo se dostavit na nejbližší oddělení Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám