Hlavní obsah

Zloděj na Přerovsku vykradl v jedné ulici tři domy, ve dvou z nich spali majitelé

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Notnou dávku drzosti prokázal neznámý zloděj, který se v úterý v době mezi jednou hodinou po půlnoci a sedmou hodinou ranní vloupal do tří rodinných domů v ulici U Kostelíčka v Hranicích na Přerovsku. Ve dvou z nich v té době spali majitelé. Policie o případu informovala ve středu.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

„Do dvou domů se zloděj dostal po vyvrtání otvoru do plastových francouzských dveří, v posledním případě pak do objektu vlezl oknem dětského pokoje,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V prvním domě podle ní pachatel odcizil 9 200 korun. Ve druhém objektu ukradl digitální fotoaparát a z odložené peněženky občanský průkaz a 18 000 korun. Nalezl zde i kovovou pokladnu, ve které bylo uloženo několik desítek tisíc korun.

„Ve třetím případě prohledal v dětském pokoji zásuvky a ze skříně odcizil zlaté a stříbrné šperky. Pak se přemístil do pracovny, kde z volně odložené peněženky odcizil tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Celková škoda, kterou zloděj způsobil, byla podle policie vyčíslena na 201 200 korun. „Dva z poškozených majitelů v době vloupání do domu spali ve vedlejších místnostech. Jeden dům byl prázdný,“ dodala Zajícová. Po pachateli policisté pátrají.

Reklama

Výběr článků

Načítám