Hlavní obsah

Čtrnáctidenní dítě se opařilo ve vaně s horkou vodou, hodil ho do ní sourozenec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Těmeř na 30 procentech těla se popálil novorozenec v Pardubicích. Záchranáři jej ošetřili v pátek kolem poledne. Podali mu léky na tišení bolesti. Podle policejní mluvčí Evy Maturové jde zřejmě o nešťstnou událost.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Dítě se opařilo v rozestavěném domě ve Spojile v Pardubicích.

Článek

Podle zjištění Práva žena s třemi dětmi žila nelegálně v rozestavěném domě na okraji Pardubic ve Spojile v poměrně otřesných podmínkách. Sousedé z okolí ale vyloučili, že by se o děti starala sama.

„Prakticky pořád tam byl nějaký chlap, možná se střídali dva. Občas tady bylo vidět auto pardubické městské policie,“ řekl soused.

Vyšetřovatelům matka opařeného dítěte tvrdila, že si jen na chvíli seběhla z patra převzít poštu. Lidé z okolí to vylučují. Jednak to neodpovídalo času, pošťačka sem jezdí podstatně dříve dopoledne, a jednak je víc než nepravděpodobné, že by byla pošta dodávána na nelegální a prakticky neexistující adresu.

„Byla to nešťastná chvilka, rozhodně v tom nebyl úmysl matky. Ohřívala vodu na plynovém vařiči, než ji stačila ve vaničce zředit, ve chvilce nepozornosti zřejmě starší sourozenec do horké vody dítě hodil. Na místě jsme zjistili tak otřesné sociální podmínky, že jsme je museli okamžitě nahlásit,“ řekla Právu mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Prognóza nejistá

Policie přijela na místo, až když byla informována záchranáři, vyšetřování matky a dalších svědků začalo několik hodin po nešťastné události.

Novorozenec utrpěl závažné popáleniny, lékařům se ale podařilo stabilizovat jeho životní funkce. Prognóza je však nejistá, řekla mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze (VFN) Petra Pekařová.

Dítě je nyní právě ve VFN, ačkoli záchranáři ho v pátek nejprve z Pardubic vrtulníkem převezli do specializovaného centra popáleninové medicíny pražské vinohradské nemocnice. Na tamní jednotce intenzivní péče ale řekli, že lékaři rozhodli o jeho převozu do traumacentra VFN, protože jde o čtrnáctidenního novorozence a pro tak malé děti je pracoviště ve všeobecné nemocnici vhodnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám