Hlavní obsah

Motorkář u Poděbrad ujížděl 240 km/h. Jste fakt dobří, řekl policistům po zadržení

Právo, Novinky, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poděbrady

Špatně umístěná poznávací značka motocyklu Suzuki přiměla policisty u Poděbrad v noci na úterý krátce po půlnoci, aby se pokusili zastavit řidiče a upozornit ho na tento přestupek. Ovšem ve chvíli, kdy ho hlídka v passatu se zapnutými výstražnými světly dojela, začala zběsilá honička.

Motorkář ujížděl policistům i se spolujezdkyní 240 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

„Dvaatřicetiletý motorkář z Plzeňska začal ostatní auta na dálnici předjíždět i v pravém odstavném pruhu rychlostí 220 až 240 km/hod. Policisté ho pronásledovali zhruba 30 kilometrů, až jeho šílená jízda skončila na podmáčeném poli,“ uvedla Ivana Ježková, mluvčí krajské policie z Hradce Králové.

Přítelkyně nechtěla řidiče v těžké chvíli opustit

Po celou dobu za řidičem seděla jeho devětadvacetiletá přítelkyně, která ho, podle pozdější výpovědi, nechtěla opustit ani při této riskantní jízdě. Při několika nebezpečných manévrech totiž zastavil a přesvědčoval ji, aby vystoupila. Po asi 10 kilometrech se motorkář prudce otočil a začal ujíždět zhruba 100 metrů v protisměru. Jen shodou šťastných náhod nezpůsobil vážnou dopravní nehodu. Poté se zastavil a vyčkával. Domníval se totiž, že policisté pojedou dál ve směru jízdy,“ pokračovala Ježková.

Po chvíli vzájemného vyčkávání motorkář vyrazil prudce dopředu a honička pokračovala. Na výjezdu u Poděbrad sjel a vysokou rychlostí pokračoval ke kruhovému objezdu. Ten s několika úhybnými manévry objel a vrátil se zpět na dálnici. Zřejmě si myslel, že policisty zmate a oni nestihnou včas zareagovat.

Jste fakt dobří, myslel jsem si, že mě nedostanete.
Ujíždějící motorkář

Za nadjezdem přes D11 prudce odbočil vpravo a vjel na pole. Policisté ho pronásledovali ještě asi 500 metrů až do chvíle, kdy v silně podmáčeném a rozbahněném terénu s motorkou i se spolujezdkyní spadl. Naštěstí se vše odehrálo bez zranění i bez škod na dopravních prostředcích.

Policisté poté zjistili, že řidič má do května 2013 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Navíc je od roku 2008 za maření výkonu úředního rozhodnutí odsouzen ke dvěma letům vězení s podmínečným odkladem na 5 let.

"Ještě před tím, než naše hlídka předala mladého muže policistům v Poděbradech, vysekl jim poklonu: 'Jste fakt dobří, myslel jsem si, že mě nedostanete'," dodala Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám