Hlavní obsah

Za nadávky prořízl cizinec bezdomovci hrdlo kapesním nožem

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

V tratolišti krve našla svého mrtvého partnera žena v lesíku nad ubytovnou ve Zlíně na Růmech. Měl proříznuté hrdlo. Z vraždy policie obvinila cizince, který údajně neunesl, že na něj byl nešťastník vulgární. Hádce předcházelo popíjení alkoholu a následná hádka.

Foto: Policie ČR

Policisté zajišťují stopy po vraždě bezdomovce ve Zlíně.

Článek

„Hádka s fatálním koncem se odehrála ve čtvrtek 26. července 2012 ve večerních hodinách. Těžko říct, jak se všechno přesně odehrálo, účastníci byli totiž opilí a nedokázali si na sled událostí přesně vzpomenout. Základní fakta ale známe,“ řekla v pondělí mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Macalíková.

Pětapadesátiletý bezdomovec se svou o tři roky mladší přítelkyní celý den pili. Žena dosvědčila, že společně od rána do večera zvládli asi pět krabicových vín. Večer se vrátila na svou ubytovnu a její přítel šel spát do lesíku nad ní.

„Na ubytovnu totiž nesměl kvůli finančním problémům i potížím s agresivním chováním. Pak se ale vrátil, a když uviděl, že žena mluví s cizím mužem, začal mu vulgárně nadávat. Pak zase odešel a žena šla za ním, i s cizincem, aby si všechno vyříkali. Partner ji pravděpodobně podezříval z nevěry a neznámému muži začal opět velmi vulgárně nadávat. Žena pak odešla, a když se ráno vrátila opět do lesa dát kávu svému partnerovi, našla ho v tratolišti krve,“ popsala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Vypátrat vraha trvalo kriminalistům pár hodin. Ze tří podezřelých nakonec obvinili šestačtyřicetiletého muže cizí státní příslušnosti, který se k činu také částečně doznal.

„Agresivního a opilého bezdomovce, který ho ustavičně urážel, postrašil nožem. A bezdomovec se na něj měl sám nabodnout. Jak přišel k druhé ráně na krku, která mu prořízla krkavici, však obviněný údajně neví. Vražednou zbraní byl otevírací nožík s osmicentimetrovou čepelí,“ sdělila Macalíková.

Útočník kamarádům den po vraždě oznámil: „Někoho jsem pobil.“ Obviněný dosud nebyl soudně trestaný. Ve Zlíně pracoval jako tesař na stavbě. Momentálně je ve vazbě. Jde o třetí vraždu ve Zlínském kraji v tomto roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám