Hlavní obsah

V Chanově měl shodit policistu z balkónu, hrozí mu až deset let vězení

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

U mosteckého soudu pokračovalo v pátek hlavní líčení v případu napadení policisty v problémovém sídlišti Chanov. Dlouhý seznam zranění mu podle obžaloby způsobil dvaatřicetiletý Miroslav Cina; před soudem se zpovídá z pokusu zvlášť závažného zločinu těžké újmy na zdraví, za který mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Miroslava Cinu přivedla do soudní síně z vazební věznice eskorta.

Článek

Obžaloba Cínu viní, že letos v březnu policistu pobodal a pořezal, navíc mu uštědřil několik ran pěstí a kopanců. Nakonec muže zákona vystrčil z nezajištěného balkónu v prvním patře opuštěného domu. Zraněný policista skončil na chirurgickém oddělení mostecké nemocnice.

Při zahájení procesu poškozený policista vypověděl, že na sídlišti prováděl pracovní úkony, když ho někdo napadl. Obžalovaného však nedokázal identifikovat a neuměl ani blíže popsat, jak se ocitl zraněný na zemi pod balkónem.

Také obžalovaný muž si na případný incident s policistou nepamatuje, protože byl v osudný den pod vlivem omamných látek, které od rána s kamarády čichal.

Vypovídali strážníci městské policie

V pátek před soudem vypovídal ředitel mostecké městské policie, který byl kvůli znalosti problematiky sídliště na místo události povolán, a strážník, jenž coby velitel směny měl s kolegy za úkol udržet shluk přihlížejících lidí co nejdál od místa činu.

Oba shodně uvedli, že Cina jako jediný z davu vystupoval, policisty a strážníky hrubě urážel a vyhrožoval jim, že takhle jednou dopadnou všichni. Policisté z jeho chování usoudili, že právě on je pachatelem. V přesvědčení je utvrdili některé výpovědi svědků.

Protože se k soudu nedostavil klíčový svědek obžaloby, který údajně měl celý incident vidět na vlastní oči, odročil soudce Pavel Plch jednání na 29. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám